Marche är en tämligen okänd region i Italien, men den innehåller en mix av de övriga regionerna. Det är är nära till havet och kullarna och dalarna liknar Toscana till exempel. I några delar så har också en del svenskar skaffat bostäder,  till exempel Evorna Attling och Dahlgren. Det är verkligen vackert här men det är ändock inte lika kostsamt att ordna bostad här som i t.ex Toscana.  Jag besökte vänner som driver en vingård och det är verkligen ett idylliskt landskap och som vanligt i Italien är det gott om städer och byar med en lång historia bakom sig i omgivningen.
(null)
Vi besökte bland annat Ascoli Piceno, en stad som haft stor betydelse i regionen Marche ända sedan romartiden.
(null)

Ancona är annars den största staden i regionen förutom en internationell flygplats finns även en stor hamn där en del kryssningsfartyg utgår från och även så reguljära färjelinjer till Kroatien, Grekland och Venedig. Det är enkelt att ta sig hit med tåg, huvudlinjen efter kusten går förbi. Italienska tåg är av bra kvalitet och håller tiden…
(null)

Anconas äldre del och stadskärna är riktigt trevlig och fin, trots att staden sargades svårt under andra världskrikets bombningar. Att vandra omkring i de trånga gränderna och till Duomo di San Ciriaco är en fin promenix.
(null)

I närheten ligger det riktigt myllrande affärscentrat med affärer, cafeer och restauranger. Själva centrum ligger cirka 2 km från stationen där jag boode i ett för att vara vid en station riktigt tyst och trevligt hotell, Hotell Della Rosa. Det blev en go promenix på närmare 8 km in till centrum/gamla stan, affärscentrum och tillbaks. (null)



Kommentera

Publiceras ej