Oj, så mycket folk. Assisi. En stad som jag visste ganska lite om men haft en önskan om att besöka, hört att d ska vara vackert! Jag var dock inte ensam om denna önskan att besöka staden, speciellt på  helger.   Det är lätt att ta sig hit, t.ex med tåg från Rom.
(null)
Sankt Fransiscuskatedralen utifrån.
(null)

(null)

(null)

(null)
Sankt Franciskuskatedralen inifrån. Den är i två plan! 

Assisi är staden där Sankt Franciskus levde och grundade franciskanerorden (barfotabröder, gråbröderna) där levnadsreglerna är och var fattigdom, kyskhet och lydnad. Nuvarande påven har namnet Franciskus. Franciskanerna har ett gott rykte o Fransiscus är t.ex djurens skyddshelgon. 

Under Franciskus levnadstid så anslöt också en kvinnlig gren ledd av Santa Clara. Clarissorna, de fattiga Klarasystrarna. Klara församling i Stockholm har namn efter det Klara kloster som fanns där. Hon levde sitt liv i klostret San Damiano, som fortfarande är kvar och med den inredning som då fanns.
(null)

Det kryllade av folk, så jag blev lätt stressad, gillar verkligen inte turistfällor. Men som tur var så försvann horderna framåt kvällen och de höll sig alla på ungefär samma ställen dessutom, så d gick att få lite lugn och ro.
Jag vandrade 14 km i och runt staden och den är verkligen speciell, vacker och med en intressant historia. 
(null)













Kommentera

Publiceras ej