Så var det dags för andra året i rad att åka till Kanarieöarna, till Gran Canaria. Det är ett ställe som jag tidigare vägrat åka till, bilderna av turistgettona på sydkusten finns på näthinnan och blockerade hjärnan=).  Men det finns pärlor även här o det är ju någorlunda enkelt att ta sig hit när novembercoman infinner sig. 

Jag började med några dagar i Las Palmas och bodde på ett hotell 100 meter från stranden Las Calderas. Gillar verkligen Las Palmas, det är en blandning av en vanlig stad, turister, vandring, beacher, storstad o massor av bra mat. Las Calderas är en lång strand o flera stränder finns förutom den. Strandpromenaden är rolig att se, folk av alla de slag, mycket vanliga spanjorer förutom massor av turister flanerar o tränar. Volleyboll o strandtennisplaner, det är spanjorernas uterum också. Vädret var ovanligt varmt denna gång, uppemot 30 grader…
(null)

Mat ja, restaurangerna efter strandpromenaden är ganska likriktade så jag söker mig alltid in i staden för att hitta ställen utanför turiststråken. 
Åt på ett tapasställe på torget vid torget Plazoleta de Farray den första kvällen och på en liten mysig bra tapasrestaurang den andra kvällen,Tasca Galileo. Spanjorerna dök upp vid nio o då blev det lite kö…
(null)


Hade lite spring i benen så vandrade efter stranden och vidare norrut mot vandrings området, Lomo de los dos morros. Leden gick efter Atlanten och det var enorma bränningar som dånade in mot klipporna, häftigt! Sträckan blev ca 10 km t.o.r från …., relativt lättgånget.
(null)


Såg på kartan att det fanns ett historiskt centrum i Las Palmas, vilket jag inte hade en aning om. Tog buss 12 och det var ett riktigt charmigt område som jag kom till, t.ex katedralen från 1500-talet.  Hann inte med att gå in på t.ex Kanariska museet,  får ta d en annan gång. Torsdagar är tapaskväll där, en öl plus en tapas för en euro på alla restauranger o barer!
(null)


Sedan blev det dags att åka vidare mot solkusten o Puerto Rico…