Äntligen! 
Efter att ha försökt komma iväg till Rumänien ett antal år för att vandra men där ett effektivt elakt internationellt virus hindrat avresan så blev det så äntligen dags att äntra flyget till Cluj i Rumänien via Warszawa, för vidare transport till Apusenibergen. Det blir tredje resa för min del till Rumänien och guide som vid tidigare vandringar är den eminente och Lucian Clinciu. Vi var 12 personer från olika håll i Sverige som kamperade  ihop denna vandringsvecka. 

Cluj ja, vi frågade om det fanns bankomater …o svaret kom med ett leende…Cluj är större än Göteborg och växer så det knakar, det är en IT-stad och konserter av klass anordnas, tex ska Coldplay spela där i sommar och en av Europas största technofestibaler anordnas där, så ja, bankomater finns! Clujs centrum (gamla stadsdelen och stadsparken) är riktigt trevligt, det finns massor med restauranger och cafeer och fina hus.
(null)


Vi landade i Cluj o åkte minibuss i 90 min till Iliu Alba, en stad i Karlstads storlek där nationen Rumänien grundades för drygt 100 år sedan. Citadellet som byggdes på 1700-talet efter att tatarerna härjat är klart imponerande! 

Vid grundandet så byggdes även katedralen. I citadellet finns en hel del fina byggnader, restauranger o barer, klart värt ett besök!
(null)


Lätt trötta efter en låång resdag bar det sedan av till vårt boende,  ett mysigt pensionat i Apusenibergen.


Kommentera

Publiceras ej