Ett nytt land för mig, Kambodja.. och en ny huvudstad, Phnom Penh!
Ett land som jag hört o läst mycket om genom åren, alltsedan Vietnamkriget och de röda khmerernas absurda grymheter.

Har nu spenderat tre dagar i Phnom Penh. Det är en trevlig stad, men inte speciellt vacker om jag ska vara ärlig...  Dock är det härligt att spankulera efter strandpromenaden  när den värsta hettan lagt sig tillsammans med mängder av cambodjaner o västerlänningar. Flera floder strålar samman här på de floder, tex Mekongfloden Det är en asiatisk storstad som vibrerar av liv o rörelse. Människor som lagar mat, säljer förnödenheter och saker. Det är en stad med puls.
Området närmast floden, downtown, är fylld av restauranger o barer. Tyvärr en del gator med unga damer…o d märks lite på turismen, något fler äldre män än övriga grupper vankar runt här….plus d erbjuds en del gräs att köpa på kvällskvisten. Båda delar tråkiga att se! Troligen en effekt  av att det dels är ont om jobb o om jobb finns så snittar dagslönen på 40-50 kr.
(null)

För mig som är historiskt intresserad, framför allt nutidshistoria, så har besöken på ett av Killing Fields o S-21, det ökända fängelset varit jobbiga men mycket intressanta. Mer om det separat!
Ett nytt land för mig, Kambodja.. och en ny huvudstad, Phnom Penh!

(null)
 Maten är lättare än den thailändska o inte lika kryddstark. En Khmer curry smakar ungefär som en Massamancurry ungefär. Ölen blir man inte ruinerad av, en öl kostar ca 6-8 kr på en restaurang.

Trafiken ja…den är ju som den är. Är hektisk med massor av framför allt mopeder o lätta mc. 
Det är dock mindre med trafik här än i tex Vietnams storstäder. Men trafiken är ganska lugn o folk tutar inte o ger fingret åt varann. De är vana att ta hänsyn till många andra människor. Nåt tex vi svenskar har att lära av. Tekniken som fotgängare är att sakta gå över gatorna o söka kontakt med trafiken. Stanna inte, spring inte…för då blir d kaos. 
(null)