(null)


Efter tre dagar i Oxford så kände jag att det var dags att röra på mig lite, men kosan gick inte dit jag tänkt, Cardiff o Wales för lite vandring. Ett riktigt elakt virus hade satt sig i luftrören och några längre vandringar var uteslutna. Jag gillar att åka tåg. Punkt. Ett bra tågland är England, det är tätt med tåg de kommer o åker i tid! Inte jättebilligt, framför allt inte när pundet står i närmare 13 kronor…

Nåväl, bad om tips på pensionatet på några trevliga byar i närheten som kunde nås per tåg och valde att åka till Moreton in Marsh i Cotswold. Färden på ca 45 min gick genom ett klassiskt engelskt landskap, kullar med betande djur och och åar och med jämna mellanrum dök små byar och städer upp. Lokaltåget var riktigt bekvämt, av betydligt bättre kvalitet än våra Reginatåg t.ex.
(null)

Kom fram till Moreton in Marsh och gick en runda och det var en mysig ganska livig småstad och kan tänka mig att det är riktigt vackert här framåt vårkanten. En trevlig sak som fascinerar mig i engelska byar är att det fortfarande finns små affärer, cafeer och restauranger/pubar som inte tillhör stora kedjor som är brukligt i Sverige. 

Tog en lång gofika på ett trevligt cafe, ja mer ett tearoom. Behövde vila för jag var inte i högform!
Sammanfattningsvis, en trevlig liten tur!
(null)