Under den varmaste delen av juli 2021 gick färden till Nyköping, en historisk stad som jag besökte senast i början av 1980-talet under min "volleybollkarriär"

Berör inte stadens historia och hur den är här, bara konstaterar att det är stad med mycket gamla anor och intressant historia, t.ex Nyköpings gästabud. Nyköping har ett trevligt hamnområde med gamla bevarade hus där det finns gott om trevliga restauranger med ett gott folkliv.
(null)


Med tanke på den höga värmen så styrde vi kosan mot kusten, till Stendörrens naturreservat, ett mycket vackert område med fin skärgård. Semester o hög värme gjorde att det var väldigt mycket folk på de kobbar som låg närmast parkeringarna, men om man tog sig omaket o vandrade ut längst ut på Äspeskär tunnade det ut rejält! Bra ordnat med hängbroar ut på skären så det var enkel vandring. Prime time för att besöka detta område är troligen fina dagar vår och höst när det inte är så tätt med besökare.
(null)



Naturum vid Stendörren var intressant o ävenså att se vilken tät båttrafik det var genom Stendörren, en gammal klassisk segelrutt.
(null)

Vi tog också en sväng på Sörmlandsleden 44:2, Kungsladugården, en kort vandring på c:a 5,5 km i historisk terräng och odlad mark. Det var 28 grader varmt 08:00 på morgonen så vi tog en kort etapp…

(null)

Skickat från min iPad