(null)


I många år har vandring i Storbritannien lockat mig. Landskapet, pubarna och de alltid ursäktande britterna. De pratar ju också av en händelse ett mycket begripligt språk på de flesta ställen, jag älskar "the  proper english"!

Till sist blev det av, jag och en kompis o jag studsade iväg till Bath och Cotswold i slutet av april 2017. Ett välkänt område i sydvästra England med det typiska vackra  böljande landskapet o de fortfarande levande byarna på landsbygden. Många engelska serier är inspelade i området, tex Downtown Abbey.

Det är mycket lätt ta sig dit, flyg till London Heathrow och buss går direkt från Heathrow ( tåg finns också). Resan till Bath med buss tar ca två timmar. Bath är en fin stad, värt att lägga några dagar i. En vacker stad med gamla hus, det gamla romerska badet, den sedvanliga floden , engelska prunkande trädgårdar, bra restauranger o ett modernt köpmannaliv.

Vi hade köpt ett paket, där rutt o bed o breakfast var bokade efter vägen och vi fick med en karta och en utförlig vägbeskrivning ( som tur var😃). Firman som vi anlitade heter Hikes & Bikes.

Första stoppet blev i Bath i B&B Hill House, uppe i staden med Salisbury Hill som utsikt. Salisbury Hill…? För den musikintresserade klingar namnet bekant, Peter Gabriel gjorde en protestlåt för ca 35-40 år sedan, en protest mot ett vägbygge uppe på platån. Peter Gabriel bor fortfarande nära Bath.

Rutten gick från Bath- Bradord on Avon-Box-Lacock- Castle Combe- Bath.
(null)
Lacock

Vandringen motsvarade verkligen mina högt ställda förväntningar. Den var inte bara en " walk in the park", utan det var med trötta ben vi intog kvällens pilsner på puben!
Blomsterprakt, mysiga små byar, kanaler, pubar, små slott, herrgårdar o trevliga pubar o människor.
Det skiljer sig en del från att vandra i England från att vandra i Sverige. I England följer man public paths. Ett exempel: Vi blev lite osäkra på kartan, den visade att vi skulle går rakt över ett odlat fält.
Vi ville som svenskar inte gå i fältet utan gick efter dikeskanten. Efter någon minut dyker bonden upp med bil o är lätt irriterad över att vi går i dikeskanten. Vi förklarar att vi är svenskar ( dummes Schweden) o att vi inte får gå över fält hemmavid. I England är markägarna rädda för att vandrare börjar ta nya vägar så att det bildar en stig. Efter en tid så kan allmänheten hävda hävda att det är en public path o bonden har ytterligare en stig på sina ägor...Nåväl, vi skiljdes åt som vänner!

Som ni förstår... så rekommenderar jag en tripp hitåt😀!


9
(null)
Castle Combe