Började dagen med en fantastisk frukostutsikt över sjön Lago Andolfo och för att vara i Italien en helt ok frukost. Förstår att Il Papas sommarresidens ligger här 2,5 mil från Rom, men ändock 550 meter högre, svalare,på sommaren!
(null)

Vandringen gick första milen i fin lövskog med kastanjeträd, känns faktiskt när man får en kastanj i huvudet. Stigen blev stundtals lite krånglig att gå på pga alla kastanjer!
Mycket vildsvin verkar d finnas, stora sjok med uppriven jord här o där.
(null)

Efter cirka en mil så skymtade en ny sjö genom träden, Lago Nemi. Oj, så vackert staden låg på en kllippa ovanför sjön med en vidunderlig utsikt. Här höll kejsar Caligula till på sin tid och byggde bland annat två fullstora skepp, enligt sägen för att hålla skådespel och orgier. Han var bara kejsare i fyra år innan han blev mördad av sina egna livvakter.  Hans eftermäle är allt annat än vackert men det är inte helt klarlagt vad som är sant.
(null)

Fika med fin utsikt blev det och sedan bar det upp på höjderna igen, lite mer "vanlig" lövskog här. Benen kändes bra och likaså  skavsåren som krånglat lite tidigare. 
Från höjderna så ska man förstås ner, först i lövskog på stig o sedan genom ett villaområde, där alla villor är väl instängslade. Så utskälld har jag nog aldrig blivit i hela mitt liv. Tror baske mig att alla husägare hade vakthundar. Ibland är man ju inte beredd när det skälls alldeles bredvid en o skvätter till rejält… Det blev en lång nedförslöpa till stationen i Velletri, en ganska stor stad med en del tomma affärslokaler men den låg fint. 

Satte mig på tåget till Rom och så var det slut för denna gång! Perfekt temperatur för vandring o tur med väder, mao lite regn. Vackrare vyer, intressantare kultur o historia o mysigare städer blir det svårt att få till fler gånger! Bra vandringar,  goa människor, go mat, kall öl och smaskigt vin. Men lätt slitigt emellanåt o mer kuperat än väntat utan tvekan,  33,5 mil i längd och totalt 6500 höjdmeter, så det är mycket upp och ner.  Mycket goa veckor var det, från vingård i Mogliano till lång vandring och är så nöjd med att tidigare krånglande höft  och häl höll!
(null)