Så var det dags att fara iväg igen efter en tids ofrivilligt reseuppehåll. Denna gång styrdes kosan till London där en gode vännen Claes redan fanns på plats. Då vi bägge varit i London en del  och besökt det mesta av de sevärdheter som finns så var planen att åka till andra platser i närområdet och framför allt vandra/ promenera.

Landade på Heathrow och tog denna gång tunnelbanan (går ovan jord till hälften ungefär) in till Covent Garden och vårt hotell Strand Palace. Kostnad för tunnelbanan cirka 6 pund och det tog inte mycket längre total tid än med snabbtåget där du ändå måste byta till tunnelbana för att komma rätt o detta till en mycket lägre kostnad!

Tur med vädret hade vi utan tvekan, försommarväder är den rätta benämningen.
Fredagseftermiddagspromenixen tog vi genom klassiska Kensington Gardens och Hyde Park, fina parker där Londonborna och turister flockas på gräsmattorna, blandat med joggare och hundägare. Hundarna är ofta lösa men de är inte som svenska hundar, de bryr sig oftast inte om andra hundar eller människor.  Vad beror detta på? Avel eller fostran eller både och?
Nåväl, gröna lungor i London är dessa varierade parker och vi gick runt 8-9 km totalt.
(null)


I ändan av Kensington Gardens finns också den berömda konsertlokalen Albert Hall och Prins Alberts Memorial. 
(null)

På lördagsmorgonen styrde vi kosan mot Hampstead Heath, ett stort parkområde som räddades från stadsbebyggelse genom en insamling/ donationer på 1930-talet. Londons underbara tunnelbana tog oss dit, men åk inte till stationen Hampstead Heath utan till Belsize Park, den är närmare!  
(null)

(null)

Hampstead Heath var ett fantastiskt trevligt och varierat område, skog, hed, park och små sjöar. Klart rekommendabelt! Vi strosade omkring i timtal, satte oss o kikade på folk och hundar i solen och till sist åt vi en lunch på konstmuseet/ herrgården Kenwood House.
(null)


På vägen hem så traskade vi upp på kullen Parliament Hill, där man kan se stora delar av centrala London. Totalt gick vi närmare 10 km här, men det går stigar kors och tvärs  så det är lätt att styra hur långt man vill gå.
(null)


Den sista promenaden i London tog vi i den mindre parken Holland Park som ligger tre - fyra kvarter norr om Hyde Park. En park i den mindre skalan, men väl värt ett besök. 
Här finns en fin japansk trädgård plus den holländska trädgårdsdelen som är en mer klassisk sådan med skulpturer och planteringar.
Totalt kan man gå 3-4 km max här, så vi fortsatte ner till Hyde Park för att få lite mer luft.
(null)

Lite kultur hann vi också med! En kväll fördrevs på en musikal, The Book of Mormons", en hejdlös drift med några mormoner som åkte till Afrika för att missionera. Toppklass på musik o 
dans! 

En eftermiddag besökte vi mitt favoritmuseum, Tate Modern, men tyvärr var de fotoutställningarna som jag ville besöka slutsålda, så vi vankade runt i de stora fina lokala lokalerna och det var varierande innehåll. En del fint men även….lite mer tvivelaktiga…😉
(null)



Kommentera

Publiceras ej